Merhaba değerli grower ve ya grower adayı dostlarım, genelde indoor kenevir büyütmeye karar verdiğimiz de gerekli ekipmanların en başında aklımıza ilk gelen grow tent(yetiştirme kabini) olur, bir çok kişinin yetiştireceği bitki başına ne kadar alana ihtiyacı duyduğu kafasında bir soru işareti yaratabilir, gelin birlikte bu konuya el atalım.
Arkadaşlar öncelikle bu konu esasında yetiştireceğiniz bitki genetiği ve türüne(sativa, indica, photo, auto) göre değişiklik gösteriyor. Şöyle ki sizin de bildiğiniz üzere photoperiod bitkileri yetiştiren kişinin istediği zaman aralığında ışıklar(MH’den HPS’ye) değiştirilerek vegetative(büyüme) döneminden flowering(çiçeklenme) dönemine sokulabiliyor, böylelikle devasa bitkiler dahi elde edilebiliyor lakin auto’da adı üzerinde otomatik çiçeklenme söz konusu olduğundan genelde 4.hafta da çiçeklenen bitki belli bir boyda kalıyor, bu durumda kişi yeterli alan için önce hangi bitkiyi yetiştireceğine karar vermesi gerekiyor.
Geçelim alan hesaplamalarına, geçenlerde okuduğum bir Cannabis tohumu satan araştırmacı bir firmanın yayınladığı makalede bu durum şöyle açıklanmış, metrekare başına yani örneğin 100×100×180 bir tent için konuşuyorum, tek bir photoperiod bitki ile scrog kullanılarak maximum verimin alındığı saptanıyor.

Yine aynı makalede Auto bitkiler için de şöyle bahsediliyor; metrekare başına(100×100×180) en fazla 4 auto bitkinin ideal olmakla birlikte çeşitli eğitimler ile maksimum hasatı bu şekilde alabilirsiniz.
Scrog veya LST Eğitimlerinin nasıl olduğunu merak ediyorsanız, konuyu çok net ve güzel bir şekilde açıklayan @RipleysOG ’in https://yesiloda.co/d/54-kenevir-ve-egitim < Konusuna bakabilirsiniz.
Herkese bol şans, bol hasatlar diliyorum.