Öncelikle bütün bayanların 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutlarım.Dünya erkekler günü olmayan Tohumsuz kankalar içinse boşverin gün onlara özel olsun çünkü onlar bizim özelimiz,herşeyimiz.Bize bir pazar tatili,coffee ve az tütünlü cigara yetmez mi?Sağlığınıza
Kenevir Eğitimi Giriş Özellikle aramıza yeni katılan kişiler eğitim konusunda meraklı bir o kadar da uzak.Bu sorunu ortadan kaldırıp genel giriş tarzında sizi birazda araştırmalara itmek için güzel fikirler vereceğine inanıyorum.Kenevir bitkisine vejetatif dönemde yetiştirirken bu tarz methodlar ile ebatlarına ve anotomik doğal görünüşlerine daha fazla hasat almak için müdahale ederiz.Süregelen Grow Kültürü'nde artık onlarca eğitim tarzı var ama biz bugün en çok bilinen,etkili ve basit olanlara değinicez.Kalan methodlar genelde belirli evrelerde ve çiçeklenmede kullanılır fakat bazı yöntemlerde vardır cidden tecrübe deneyim ister zamanla bu işi harmanlığim gitsin,ticariden ziyade aşka,hobiye çevirdikce onlari öğrenmeye can atıcaksınız.
1-Topping:Resimde gördüğünüz gibi buna taçın kesilmesi diyelim daha basit anlamda en üst filizin alınıp hemen altından 2 ana gövde/dal elde etmek.Çok basit ve kolay bir teknik. 2-Fimming:Uzun adı gavurcada Fuck i missed tarzı bir kelime Türkiye'den çıksaydı büyük ihtimal “hassiktir bitki piç oldu” diye tahmin ediyorum.Burda amaç resimde görüldüğü üzere yarım Topping diyebiliriz.Neye yarıyor diyorsanız hem kesilen bölge uzamaya devam ediyor hemde geçici stresten dolayı alttan 2 dal/gövdemiz oluyor.Dikkat edilmesi gereken yeni çıkan filiz embriyolarını ortasından kesmek.Biraz daha dikkat ister ama ayık bir kafa ile başarılı ve basittir. 3-LST:Low stress training olarak duyduğunuz türkçesi Düşük stres eğitimi olarak geçer.En etkili verim artırma yollarından biridir almanız gereken birkaç bitki teli ve ipleri.Nasıl çalışır konusuna gelicek olur isek Kenevir ve Yapısı konusunu okuduysanız o zaman şöyle anlatayım;Eğitimsiz yılbaşına ağacına benzer şekilde büyüyen Kenevir tek ana cola şeklinde olur,LST ile bir yerine birden fazla ana cola elde edilir.Çok kullanışlı olmakla birlikte eğitim verirken bitkinize nazik davranmayı unutmayın. 4-Supercropping:Parmaklarınız ile gerçekleştirilen bir eğitim olup bu teknik yüksek stres olarak sınıflandırılmıştır ve sadece biraz daha deneyimli yetiştiriciler tarafından gerçekleştirilmelidir.Aksi takdirde acemi ellerde ezme yerine kırma meydana gelir bu da bitkiniz için zamandan 1-0 geride olmak demektir. 5-Scrog:Görsel hazırlarken TohumsuzEsrar Scrog hakkında çok güzel bir konu açmış bende bu konuyu Lolipoping'e çevirmek isterim resimde gördüğünüz kesin bu eğitimin verilmesi gerektiğinin kanıtı.Amaç ışık görmeyen ya da az gören gereksiz enerji harcayan dal/yaprak budayarak tüm enerjiyi bitkinin bizi en mutlu edicek yerlerine göndermesi.Literatürde “Sucker” budaması olarakta geçer ufak ayrımları vardır ama mantık ve sonuç aynıdır. 6-Püf Noktalar:Sativa ağırlıklı bitkiniz var ise boyunu hakimiyet altına almak için Topping harika bir tercih olurdu.Buna LST ’eyi eklememek ayıp olurdu.Indıca bitkileriniz Sativaya oranla yapısı gereği Scrog tarzı eğitimlere daha yatkındır.Indıcalarada dikkat etmeniz gereken boydan ziyade eğitimsiz bile yatay anlamda genişleyen göğsünüz kadar fan yaprağı yapan kısa internode aralığı olan bitkiden bahsediyoruz.Alan bakımından sıkıntınız var ise abartmayın çiçeklenmede başedemeyip karışan bitkiler yetersiz sirkülasyon,küf mantar,böcek vb kaçınılmaz son olabilir.
Kenevir ve Eğitim hakkındaki bilgilendirici yazımız bu kadardı arkadaşlar.Akliniza takılan soruları yorumlarda sorabilirsiniz.
Dusunceli kardesim benim. Eline saglik Ripley usta
tohumsuzCOM Estgfrllh dayi
Resimleri sadece ben mi göremiyorum?
Ottimus sunucu degistirirken gitmis hepsi bende yeni farkettim
tohumsuzCOM kral merhaba ben tohumunu önce 1 gün suya sonra 2 gün peçeteye aldım fakat filizkenmedi ben de öylece ektim, 150w mh ışığım var nem derecesi ortalama 60 sıcaklık 28 tohum filizlenir mi pls yardım
RipleysOG DOSTUM 10 NUMARASIN. Genel gecer bilgiler bunlar ama Turkce olarak pek kaynak bulmak mumkun olmuyor. El altinda bulunmasi cok guzel. Tum yazilarini alip kucuk bi cep kitabi bastirabilirim sanal ortamda kaybolma olasiligina karsilik. Istiyorsan sen yaz biz satin alalim 😄
Benim bitkim indica ağırlıklı ben bu yazıyı okumadan 40. Gününde topping yaptım hanlış mı yaptım acaba 🙁 @tohumsuzCOM
https://hizliresim.com/QlCwBR https://hizliresim.com/RWwX3K https://hizliresim.com/y5iXNu
kankalar photo kofteci. 27 gunluk. Yerim olmadigindan 3.5 ltre saksida. Nasil bir egitim yapabilirim?