Ben de cob led kullanıyorum hatta fanlarla bile desteklemiyorum alimünyum sadece. Bitkilere sorun yaratmıyor ama ledler ve alimünyum baya ısınıyor ama daha sorun olmadı benim için, en fazla ledlerin ömrü kısalır. Tavsiyem lens tak cob ledlere lümeni arttırıyor istersen link atarım aliexpressde vardı. Lümenin led başına en az 10.000 üzeri olsun ve renk olarak dediğin gibi 380nm-780nm kullanman mantıklı olur full spectrum oluyor
1 bitki için soruysan 150watt iyi olur altında da hasat alırsın ama 150watt iyidir
Kutunun boyu ise şöyle ne kadar açık alanda hissederse bitkin o kadar mutlu olur.
Işığın yakınlığını şöyle ayarlıyorum ben, elimi ışığın altına koyuyorum ışığın ısısı direkt bitkiye gelmicek şekilde ayarlıyorum. 30cm 40cm arası kullanıyorum ben, 25 cm yapanda var.
Auto bitkiyse 12L saksıda da yetiştiren var, benim 5L petlerde bile yetiştirmişliğim oldu. Sen yine de 16L 19L kullan.
Toprağı çok para verip markalardan Light Mix, All Mix, Coco almak istemiyorsan A-101 ve Carefourlarda çiçek toprakları oluyor onlardan alabilirsin ucuza getirtmek için ama tavsiyem light mix.
Yağmur suyu toplamak bitkiler için iyi oluyor yapabilirsin.Çeşmeden verceksen de bulunduğun bölgenin su ölçüm raporları olur her hafta ordan ph’a bak birde suyu ağzı açık 3 4 gün dinlendirmeden verme