siteyi yeni keşfettim emeği gecen arkadaşlara teşekkürler. arkadaşlar balkonda 4 saksım var. tohumlar torbacıdan aldıklarımdan ayıkladıklarım. torbacı stresınden ve daha once indoor deneyımım oldugundan evde saksının bana ekstra mutluluk vermesınden dolayı uğraş olsun diye kızlarımdan ilkini gecen kasım ayında topraga attım pencere kenarında beklentım yoktu tabi 🙂 ortalama 1 karış cılız bişey olarak kışı birlikte gecirirken ocakta kardeşinide aynı şekilde buyutmeye basladım oda aynı sekılde cam kenarında mart ayına kadar geldi. torbacı stresınden ve kızlarımın yaşam azmınden dolayı balkonda buyutmeye karar verdım 25 lt lik saksılara aldım ıkı saksı daha yaptım. toplamda 4 saksım var. balkon sabah 7.30 dan 11.45 e kadar gunes görüyor fakat kucuk bır bölümü o surede 1 2 defa gunese dogru cekıyorum vs vs. durum boyle olunca biraz deneysel olaylara gırdım. guvercın gubresı takvıyesi paslı cıvılerı suda bekletıp o suyu kullanma bır ıkı bıtkısel gubre kendım yaptım sogan kabugu vs evdekı organık meyve sebze kabukları ıle topragı besleme vs vs ![/ur]](src) buarada saksıdaki metre olayı patentli ürünüm kullanandan hasat sonu 20 grm telif hakkı alırım 😃 arkadaki tilki kuyrugu ocak ayında attıgım tohum ondeki kasım ayında attıgım tohum. buarada bu ıkı bıtkının gelişimi mayıs ılk hafta durdu hazıran ılk haftaya kadar ne buyume ne solma oldu. yapraklar oldugu gıbı kaldı cıceklenme olmadı.. sanırım topraklarda perlit olmayınca sulamayı geciktirdim o donemde ılgılenemedım strese girdi. hazıran basında topragı şişle iyice gevşettim ve tekrar canlanmaya basladılar. ![url=https://hizliresim.com/KI1upW](src) resmı 31 mayısta cektım 1 ay boyunca böyle kaldı. hıc gelısme olmadı. ! vb (src) bugün cektıgım resım 19 gunde bu duruma geldi. buarada tüm yapraklar 3 yaprak 5 7 9 olmuyor hepsi 3 yaprakta kalıyor 🙂 arada nadir normal yapraklar oluyor. ust resımdekı bıtkı besınlerını damacana su ve ph dusurucu kullanmaya basladım toprakları şişleyip gevşettikten sonra.. diger iki saksının gelişimi normale yakın bıraz yavas gıbıme geldi ama cok fazla sıkıntı yok. 31 mayıs ile bugun cektıgım resımler………….. [/url] [/url] tilki kuyrugu olan saksının sömeklenmesinde ekstra tavsiye edeceginiz yöntem veya gübre varmı 1 ay boyunca hiç gelişmemesi zayıf bıraktı. kahverengileşme baslayınca someklerde zayıf kalacagını düşündüm. kasım ayında attıgım saksıda çiçeklenmeye başladı. ![(src) ![(src) buarada yaprak budama konusunda bilgi verirmisiniz arkadaslar ben kafa estıkce buyuk yaprakları topluyorum bazen ısık alsın dıye asker trası yapıyorum amk.. 🙂 tavsiye ve yorumlarınızı bekliyorum… torbacı stresınden dolayı kızımı biçmeye başladım umarım hasata kadar kalır…
arkadaşlar yaprak uclarının kartal pençesi gibi olmasının sebebi nedir? yaprakların yuzde 10 unda kartal pençesi gibi kıvrılma var.
Hatayli11 eyvallah kardeşim aklımda olsun. bu hasattan sonra led bbaşlıyacam zaten dun tohum siparis verdim.
kızlarımın son hali ve oglumla balkon keyfimiz resımlere orjınal boyutunda bakınız. ![(src) ![(src) ![(src) ![(src)
Maşallah emeğine sağlık güzel duruyorlar bu arada tohum dolandırıcılarına dikkat et 😉
Bro ben çayı merak ettim 🙂 Turkuaz çay
fcdejavu Kivili oralet falandır o moruk 😛
aynen kanka oralet amk 🙂 yeşilperi gibi duruyor ama bardak ofsayt 😃