Lst yapmaya çalıştım fakat bir tık geç oldu gibi dallara köklere zarar vermeden bu şekilde yapabildim sizce herhangi bir sıkıntı varmı ?
lokumendi Bitkiyi sardığım şey bant değil ince naylon dallara zarar vermeden sardım
lokumendi kanka bence daha büyük bi saksıya geç 12-15 lt gibi için toprak doldurup ortasında bu saksı kadar boşluk bırak bunu direkt toprağıyla yerleştir strese girmez bitki en fazla 2 gün geri atar seni. Lstye gelince senin yaptığın pek olmamış gibi super croppingi araştır bitkin biraz daha büyüyünce 30-40 cm gibi super cropping yaparsın
lokumendi
bu da benim lst uyguladığım bitki belki fikir açısından yardımı dokunur spiral bi gövde yapmaya çalışıyorum
Kanka bitki biraz daha yatar kanımca ama çok zorlamayayım diyorsan yeterli fazlasına gerek yok. 1 - 2 haftaya diğer dalları da yatırmayı ihmal etme
dobber1 hocam olduğu kadar olsun bu seferlik biraz gergindi kırmaktan korktum diğer dalları yatırcağım zaman bunu sökmelimiyim ?
Hayır kanka sökme diğerlerini de yatır çiçeklenince yavaş yavaş bırak hepsini bi anda bırakma
dobber1 tmamdır hocam çok teşekkür ederim
dobber1 hocam bide sice saksı yeterlimi ? büyüğe geçiriyimmi kaç lt diceksin tahminen 9 lt filan büyümüşken değiştirip strese sokmak istemiyorum ama çok sıkıntı yaratcaksa değiştireyim
Kanka 11 - 16 litre iyi ama 9 a ektiysen değiştirme gerkesiz strese girmesin bitki. Diğer growunda 11 tavsiye ederim bez saksı al kanka hem çabuk kurur hem güzel hava alır hem de fazla suyu rahatça atar.
Kanka gördüğüm kadarıyla o saksının altında delik yok. Saksının altına bi şekilde 3 4 tane delik aç ki fazla su aksın. Eğer kurumazsa toprağın köklerin oksijensiz kalır iyi olmaz kanka. Delik aç mutlaka
dobber1 bi matkap bulma vakti geldi ozaman saksının altına delik var küçük 3 tane oda yeterli olmaz benimde aklımdaydı tekrar hatırlattığın iyi oldu teşekkürler
izle daha aydınlatıcı olur
BukaLemun çok teşekkür ederim
mertingen hocam eve gittim düzelttim bi tık daha indirdim , kfam güzelken yapmıştım ondan korkutmuş yolu varmış daha doğru diyorsun ben toprağı saksıları ayarlıyayım peki bunu saksıdan nasıl çıkartıcam yardımcı olabilirmisin toprağı çok kurutmam lazım sıkıntı çıkartırmı ?
lokumendi sıkıntı çıkmaz ayrıca çok kurutmana gerek yok nemli olsa da olur. diğer saksıyı ayarladıktan sonra elini karış şeklinde açıp toprağa koy bitkinin gövdesini iki parmağının arasına alıp saksıyı ters çevir kalıp gibi elinde kalacak zaten toprak baktın düşmüyo hafif vur tepeden çıkacaktır saksıdan
mertingen sanat yapmışsın
lokumendi kanka senin fotolara baktım da topping yapmışsın galiba doğru mu?
mertingen evet hocam yaptım baş sömek kesimi demi ?
lokumendi aynen bro madem topping yapmışsın lst işine girme hiç başta çıkan iki sömeği iki yana ayır hatta istersen alttaki yaprakları buda biraz enerjiyi yukarı versin. üstteki 2 ana dalın büyürken onlara lst yaparsın
lokumendi bu videoda dayının yaptığını uygulayabilirsin
mertingen iyi dedin hocam ben eve geçince güncel resimleride atarım ilgilendiğin için çok teşekkür ederim