Selam kankalar ,
Öncelikle biraz uzun yazmayı anlatmayı severim vakit ayıran ve yorumlarıyla katkıda bulunan herkese şimdiden teşekkür ederim. Farklı alanlarda başlık açmaktansa tek bir yerden halledeyim dedim umarım hatalı olmaz.
Grower story;
Ot ile tanışmam 24 yaşında olmuştur, iyi ki de o zamanlar olmuş daha bilinçli kullanmamda en büyük sebep bu.
Tanışmamdan sonra, ilk dönem dışarıdan tedarik etmek zorunda olmak etik açıdan doğru gelmemesi bir yana oldukça dolandırılmış bir dönemdir benim için (sonuçta hiç bilmediğimiz bir alem ve iyi niyetli olmamız ana sebep).
Bir kaç ay bu şekilde geçtikten sonra ilk denememi tamamen bilinçsiz ve iç güdüsel bir şekilde iki hafta sürdürdüm tabii ki ekipman yok bilgi yok vazgeçmeliydim. İkinci denemem yine çok az bilgi ile iki adetle devam ederken erken hasat yaparak yine hezimete uğradım. Bu arada dışarıdan almıyorum sabırla bekliyorum. Üçüncü denemem zaruri bir erken hasat oldu ve bir hezimet daha! Daha fazla bilgiye ihtiyacım vardı, çeşitli kaynaklardan bilgi toplamaya çalışırken Türkçe içerik üreten kanallar ile karşılaşıp büyük yanlış anlamalarımı ortadan kaldırmaya çalıştım. İşte birşeylerin olmaya başladığı zaman burası.
İlk adam akıllı sistemimi 8 (genetik değil) bitki 400W + 400W mh/hps advanced nutrients micro grow blom biraz havalandırma zaman saati ile yaptım. Eh işte verim yüksek olmasa da hoş bir edası vardı. Daha sonra bir kez daha 8 bitki (genetik değil) aynı sistem advanced nutrients sensi grow a+b bloom a+b denemem oldu ve bu da eh’lerde idi. ardından 1000W led ile bir lemon yetiştirdim bu da yaprak biti sorunundan dolayı yalan oldu, kurtarabildiğimiz kadarı iyiydi ama 😀. Bir şeyler öğrendim ama hala çok yol var yürünecek.
Gelelim şimdiki zamana, beş aylık harman psikolojisinden sonra;
Şuan 400W mh/hps altında olan 2 adet genetiği belli olmayan kızlara;
Bu kızlar advanced nutrients sensi grow a+b bloom a+b tabloya uygun ölçüde beslendi.
Ek besin yada performans arttırıcı kullanmadım.
Havalandırma için 150m3/h aspiratör fan ayrıca çiçeklenme dönemi belirli saatlerde vantilatör.
Dolabı kendim yaptığım için ışığı dışarı koydum ve ısı sorunu olmadı (24-27′C 40-70 nem).
Eğitim yapmadım sadece ufak gözleri alarak verim arttırmayı denedim.
Görselleri bırakıyorum ve ardından ikinci odaya geçiyoruz.
İlk kızımız
ikinci kızımız
(hasat yaklaştığı için yıkama)
Gelelim günlüğünü tutacağımız odaya, aslında bu oda için amacım genetik ve eğitim denemekti (Odayı toplam 4 genetikten 8 saksılı dişileştirilmiş kurmaktı) aynı zamanda yeni bir tat arayışı lakin korona vurdu genetik tedarik edemedim yine kaldık belirsizliğe. Bunun en kötü tarafı hasat zamanı tahmini zor gözlem istiyor, zaten dışarıdan bir şey almadığım için geçmişten kalan tohumları kullanıyorum ve filizlenme oranı düşük.
Işık;
1000W + 1000W tam dalga boyu led + 400W mh
üçüncü 1000w gelince mh çıkacak.
Besin, toprak, saksı ve su
Biobizz full set (calmag hariç) tabloya uygun kullanım. 6,3 - 6,7 pH
Biobizz allmix toprak
19lt bez saksı
su şebeke suyu 0300 μS/cm fakat 7/24 yüksekten dökülme ile havalanan bir sistem kurdum ve kalsiyum karbonat ve magnezyum karbonat ile zenginleştirip 0430 μS/cm ’e çıkardım. Bu sayede kloru uçmuş iyi havalanmış su elde etmeyi amaçladım.
Eğer benim gibi deneysel takılıyorsanız notlu takvim tutmak iyi oluyor.
Havaladırma ve elektirik
600 m3/h bahçıvan tipi ile emiş 100 m3/h ile besleme yapıyorum.
Karbon filtre de kendi kendi yapımım gerek havalandırma sistemine entegre gerekse bireysel olarak kullanılabiliyor.
10 raflı bir sistem her raf 250-350 gr aktif karbon kapasiteli.
Vantilatör 1. kademe 7/24 çalışyor.
Harcadığım anlık elektiriği W cinsinden görmek hemde ay sonu maliyet hesabında kullanıyorum.
Nem makinesi otomatik nemi sürekli istenilen oranda tutabilen bir dalga.
Isı problemi yaşamıyorum 22-27′C takılıyorlar.
Zurnanın zırt dediği yer…
Şuan 8 saksıda bitkilerimiz var ama dişi erkek belli değil,
Genetik belli değil kuş yemi bile olabilir 😃 E bu kadar emek masraf bunlara çok değil mi derseniz;
İşte o cevabı bende bilmiyorum biraz deneysellik biraz vakit geçirme ve bir şeyler başarmayı denemek hep birlikte
bu günlükte deneyimleyeceğiz.
işte çocuklar ;
Tek saksıda çift ekili olanlarda bir özür var bakalım düzelecekler mi?
filizlenme (4 yaprak) burayı 1.gün kabul ederek.
Gün
Gün
Gün
Şimdilik konuyu burada bırakıyorum güncellemeyi sık yık yapmaya çalışacağım.
Her fikir benim için değerlidir.