Herkese bol dumanlar, yıllardır torbacilara para vermekten sıkıldım artık kendim içeceğim kadar yetiştirmeyi kafaya koyarak böyle bir girişimde bulundum yardımlarınızı bekliyorum..
küçük saksıda keçi gübreli dağ toprağını solucan gübresi ve torf ile karıştırarak pamukta çatlattigim tohumları küçük pet bardaklara diktim
14.gün de onları 9.5 litrelik saksılara yine aynı toprak karışımım ile ( solucan ve torf daha yoğun) diktim
Bugün 15.günde dün saksıları aktarırken köklerinin kendilerinden çok daha fazla büyüdüğünü fark ettim saksı (10litre) geçişinde herhangi bir solma vs. Olmadi sıkıntısız değiştirdim saksıları (can suyunu verdim)
Kızlarımın cinsini bilmiyorum Toplam 7 ADET kimisine 2 adet diktim
Bunun cinsi konusunda fikri olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum

Kızlarım bunlar
Sorularıma gelecek olursak
1) kızlarım 15 günlük boyları normal midir?
2) havalar bu ara kötü gidiyor ve önümüzdeki 4 5 günde böyle gidecek gibi görünüyor gündüzleri 25 geceler zaman zaman 6 dereceye kadar düşebiliyor balkonda bıraksam sıkıntı yaşamıyım malum cinsiyetini bilmediğim 7 adet saksı hergun içeri taşımak sorun olmuyor ama evli olunca koca saksılar bazen ortalığı batırabiliyor evliler beni anlayacaktir
3) bu tohumlar oto filan değil balkonda ortalama kaç gün sonra hasat evresine gelecektir kokudan yana sorunum yok evim 4.katta balkonu benden başka gören olacağını düşünmüyorum boy konusunu nasıl halledebilirim ortalama 40 metre uzaktaki komşumun gormemesi için (balkon duvarlarini geçerse problem olacaktır bu sebeple soruyorum ( kelle uçurma işlemi yapıcam) bu boyu ne kadar etkiler?
4) şuan kızlarım 15 günlük (pamuk geçmişi hariç) bu işlemi ne zaman yapmalıyım?
5) tohum için ne önerirsiniz hem kısa sürede yetişen hem hasatı bol bunda acemiliğimi attıktan sonra growa geçmeyi düşünüyorum
6) soğuk günlerde akşamları üzerine streç film kapatsam sabah 8 de ise giderken acsam sorun olurmu kapanis (12:00 sabah acilis 08:00)
7) gündüzleri işte olduğum için ilgilenemiyorum bu yüzden bardak kapatma işlemi yapamıyorum ne yazıkki çünkü günde 3-4 kez havalandirmak gerekiyormuş forumda oyle okumustum
8) aliexpressten grow için cop led siparişi vericem elimdeki işlemci sogutucularina termal macun ile uygulayıp iyi bir ışık düzeni kurucam sizce verimli olurmu?
Forumda balkonda yetiştirme ile ilgili yeterli kaynak olmadığını düşündüğüm için bu başlığı olusturdum sıktıysam affola
Diğer sorularımın zaten tamamı forumda mevcut 2 aydır harmanım ama artık torbacilarin sidik kokan dut yapraklı tohumlu sigaralarını icmicem şuan çok mutluyum sizin gibi bir aileye katildigim için hepinize şimdiden çok teşekkürler bol hasatlı gunler