Merhaba herkeze selam
bitkileri ile hez zaman ilgilenemeyen arkadaşlarım var onlar için araştırma yapıyorum.
doğru dozajda sulama ve gübreleme için saksı sulama gübre kombinasyonları arayışındayım.
kabinler bütçeye ortama göre içinde yetişecek bitkiye göre seçiyoruz “kesinlikle ufak kabin çok bitki işlerinden uzak duruyoruz sorunların derdin arkası kesilmiyor”
yetiştirme ışığını ledin cinsi 2 çeşit belirledim osram seoul marka ledler osramda 7. mi 8. nesil gibi bişi olacak beyaz ışıklar araya kırmızı ledler atılmış olan dan ve seoul marka en son çıkan sunlike tek renk beyaz ikiside diğer renkli ve samsung ün yapmış ledlerden bile öndeler.
sulama ve gübreleme işini nasıl otomatikleştirebilirim .
toprak kuruluğunu kontrol edip ışık periodunuda hesaplamaya dahil eden ona göre sulama yapan sistemler var ek olarak drenaj suyu ve ve kumaş saklılarda saksı dışından alt merkezine doğru saplanan problar ile gübrelemeyi bile ölçüme göre yapıyor yani var oğlu var ama pahalılar
şu sistemi al ör: pahalı ama otopod al şu gübre ve yetiştirme medyasını kullan gibi kombinasyonlar da uyar ama düşük bütçeli sistemler de lazım.
bütçelerine göre malzeme önerilerinde bulunacağım.
sistemler ufak 1 yada 2 kişinin ihtiyacını karşılayacak 2 4 en fazla 6 bitkilik sistemlerin malzeme listesini belirlemeye çalışıyorum.
taviyelerinizde biraz açıklayıcı olursa sevinirim ör: mevsimsel ortam ısı faktöründenmidir bilemedik blumat kullanan bir arkadaşım büyük saksıda damlamayı belirli bir noktaya yaptığıdan da olabilir saksı damlama merkezinin çamur gibi saksı dışına doğru da aksine kuru olduğundan bahsediyordu oda blumatın damlama ucunun çemberli olanından araştırıyordu “toprağı eşit sulama amaçlı toprak kuruluğuna göre sulama yapan cinsten”