Malzemelerle ilgili
Malzemelerin gayet yeterli. Cillop gibi grow yaparsın. Ama bir iki malzeme değiştirme şansın varsa önerilerim olacak. İlk olarak biobizz ürünlerini AN ile değiştirmen iyi olur. Kullananlar biobiz ürünlerinden çok da memnun kalmıyor. Ayrıca AN ph perfect ürünleri ile seni ph derdinden kurtaracak. Ben AN kullanıyorum biobiz de ph perfect olayı var mı bilmiyorum ama yoktu sanırım. Airpotu 18 litrelik ile değiştirirsen daha faydalı.
Şimdi ışık olayını hem kaliteli hem ucuz çözmenin yolu çok basit. Aliexpressten cob led siparişi veriyorsun. Bu cob ledler 50watlik ama gerçek 50w. Bu ışıkların veriminden herkes memnun. Piyasada 1000tlye alacağın ledlerden daha iyi emin ol. Tohumsuz forumda bu ledlerin montajı, hangisini alman gerektiği vs. ayrıntılı bir konu var. Hiç düşünme kaç lede ihtiyacın olduğunu hesapla ve siparişini ver.
Photo bitkilerde çiceklenme dönemini ışık periyodunu değiştirerek sen başlatıyorsun. Auto bitkiler ise hep aynı ışık periyodunda duruyor ve çiçeklenmeye kendi giriyor. Bitkin photo ise istersen aylarca gelişme döneminde tutarsın çiçeklenmeye sokmazsın. Bakımı aynı temelde.
Odanın ısı ve nem değerleri iyi ama ilerde ne olacak. Yaz ayına daha yeni giriyoruz. Sen bide o bitkinin tepesine ışık yakınca 1-2 ay sonra olacak kabin 35 derece. Sen sen ol sıcaklığı düşürecek bir B planı bulundur.
Bitkilerin erkek veya dişi olduklarını 6 haftadan önce anlayamazsın. Dolayısıyla regular tohumlar köfteci tohumları falan eğer düzgün bir sistem sahibiysen zaman kaybı, emek kaybı. Yok ben atarım balkona bakarım orda diyosan olur. Eğer bitkilerinde polen tomurcukları varsa bitkin erkektir, çiçeklenme varsa bitkin dişidir. Ayrıca pistiller de dişiliğin göstergesidir.