Herkese merhaba buralar da yeniyim. Ülkem sağolsun site erişimine bile engel koymuş. VPN bulmakta zorluk çektim ama başardım 🙂
Arkadaşlar yeni bir üretici olarak torbacıya para vermekten sıkıldığım için bu işe giriştim. İçeceğim esrarı temizlerken güzel bir kaç tane tohuma denk geldim ekmeyi düşündüm.
Yaptığım işlemler;
1- Su bardağına atarak tohumları patlattım. Süreç 3 Gün
2- Evde bulduğum besinli ev çiçeği toprağı kullanarak tohumları yerleştirdim.
3- 1 Hafta sonra baş verdiler
Saksılar bahçedeydi toplamda 4 saksı her birisinde 2 adet tohum vardı. 3 Saksı güneş alıyorken 1 saksı gölgedeydi.
Bitkiler 5 Cm boyuna geldigin de hava güneşli ve bulut yokken, güneş alan saksılarda ki bitkiler toprağa süzüldüler ve bayıldılar. 3 gün bekledim fakat geri ayağa kalkmadılar. Tabii o süreçte gölge de ki saksımın yerini değiştirmedim o büyümeye devam etti.
Fakat bugün şöyle bir şey farkettim yaprağın rengin de bir gariplik vardı. Resmi aşağıya bırakıyorum.
2 Güne bir sulama yapmaktayım güneşe 15 dk koydum ve 15 dk içerisinde bunlarında bayılmaya başladığını farkettim boyunları düştü. Anında geri gölgeye koydum. Bu neyden kaynaklı olabilir? Bu bitki güneşi sevmez mi kolombiya da daha sık üretilen bir bitkiyi Mart güneşi ne kadar etkileyebilir ?
Yardımlarınızı yorumlarınızı esirgemeyin her bilgi altın değerin de benim için şimdiden teşekkür ediyorum <3
Not: Hiçbir şekilde malzemem yok doğal şartlar ile yetiştirmeye çalışıyorum.