Evde kolaylıkla büyütebileceğiniz ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bildiğim psyhedelic bitkileri sizin için bu başlıkta sıraladım kankalar. Sizinde bildikleriniz varsa konuya yazın mutlaka.
Afyon (Gelincik veya Haş Haş)
Bu bitkiyi mutlaka duymuşsunuzdur. Hasan Sabbah’ın elemanlarına içirip savaşa götürdüğü dalga.
Yetiştirmesi çok basittir. Bilimsel adı Lachryma papaveris’dir. Alt türleri yani strainleri vardır fakat zaten en iyisi bizim ülkededir. Çoğu yabancı psyhedelic malzeme satan ülkeler '‘Turkish Poppy veya Turkish opium’' şeklinde satarlar. Morfin bu bitkiden üretilir. Hazırlanıp kullanılması oldukça kolaydır fakat bende bunu kullanmanızı önermiyorum çünkü bağımlılık yapar. Ben şahsen bağımlılık yapan hiç birşeyi kullanmıyorum.
LSD’nin kardeşi LSA (Lysergic Acid Amide)
Gündüz sefası ve Hawaian baby woodrose isimli bitkilerde bulunur. Kullanılması çok kolaydır ister tohumları direk yutun isterseniz toz haline getirip suda 6 saat kadar bekletip süzüp suyu için. Aldığınız doza bağlı olarak mide bulantısı yaşarsınız dozu fazla alırsanız kusabilirsinizde ama ben bugüne kadar hiç kusmadım ve mide bulantılarım çok hafif geçti.
Gündüz sefası orta halli dozu: 225-325 tohum kadardır.
Hawaian baby woodrose orta halli dozu: 7-9 tohum kadardır.
Ben Hawaian kullanıyorum gündüz sefası çok kez denedim ikisininde hazırlanışı yukardaki anlattığım gibi olsa da ben verim alamadım bunu da straine yani suşa bağlıyorum. Bitkinin genetiği ile alakalı bence ülkemizdeki morning glorylerde LSA az miktarda var ondan çalışmadı. Ben etkilerini çok seviyorum renkler, vizyonlar falan çok iyi ve bağımlılık yapmaz ertesi gün ise çok güzel güne başlarsın.
Mescaline (Peyote Kaktüsü veya Peru Meşalesi, San Pedro kaktüsü)
Peyote Kaktüsü
Evde kolaylıkla mescaline yapabilirsiniz. Bu üç çeşit kaktüsde bulunur en çok Peyote kaktüsünde vardır fakat peyote kaktüsü çok yavaş büyüyen ve nesli tükenmekte olan bir kaktüs olduğundan fiyatı çok pahalıdır. Günümüzdeki şamanlar bile bu kaktüsü kullanmayı bırakmış onun yerine peru meşalesi veya san pedro kaktüsünü kullanmaya ağırlık vermişlerdir. Peyote kaktüsünün ortalama dozu avuç içi boyda 3 adettir. Ülkemizde nadirde olsa bulunur fakat dediğim gibi çok pahalı olduğundan sahteside çoktur. Pahalı olması ve kolay bir şekilde bad tribe sokabildiğinden tercih etmiyorum.
San Pedro Kaktüsü
Şaman ayinlerinde ritüellerinde en çok kullanılan kaktüsdür. Bağımlılık yapmaz. Türkiyede san pedro kaktüsü olarak bilinse de bilimsel aldı trichocereus pachanoi kaktüsüdür. Yüksek doz kullanıldığında boyut değiştirmenize yarar ve yoğun görsel efektler verir. Şamanlar geleceği görmede de kullanmışlar. Etkileri daha önce içtiğiniz şeylere pek benzemez daha bi farklıdır kullandığınızda size hiç birşeyi aratmaz. Gördüğünüz renkler ve sanrılar çok güzel ve büyüleyicidir. Yüksek dozu LSD kadar güçlüdür. Ruhsal anlamda sizi terbiye eder güzel etkileri üzerinizde uzun bir süre kalır, çok daha iyimser olursunuz. Ülkemizde Peyote’ye göre daha fazla bulunur türk alışveriş sitelerinde ara sıra satışı yapılır. Bununda tıpkı Gündüz Sefasında olduğu gibi strainleri vardır yani aldıklarınızdan bazıları çalışmayabilir çünkü ülkemizdekilerin çoğu peru kökenli değildir; en güçlüsü perulu olan san pedrolardır. Yetiştirmesi çok kolay bir kaktüstür. Ben bu aylarda satın alırım yaz sonuna kadar büyütür eylül gibi hasat alırım. Ortalama doz 25-35 cm arasıdır. Hazırlanışı da çok kolaydır youtube da '‘ san pedro kaktüsü hazırlanışı ’' şeklinde yazdığınızda karşınıza tonla video çıkacaktır izleyip öğrenebilirsiniz. Bad trip olasılığı çok çok düşüktür benim başıma hiç gelmedi gelenide duymadım.
Peru Meşalesi Kaktüsü
Ülkemizde hiç görmediğim duymadığım bir kaktüs ben daha önce bir kez peruda kullanmıştım etkileri peyote ve san pedroya göre biraz daha farklıydı. Yetiştirmesi kolay ve güzel bir tür çok aradım ama ben ülkemizde hiç bulamadım. Ortalama doz 25-35 cm arasıdır. Peru meşalesi kaktüsünün Bilimsel adı trichocereus peruvianus kaktüsüdür.
Datura(Boru Otu), Belladona (İt Üzümü)
Bahçenizde, balkonunuzda rahatça büyütüp kolay hazırlanabilen bitkilerdir. Fakat bunların meselesi sadece doz ayarıyla bitmiyor kişinin kendi psikolojisiyle de alakalı bu bitkiler. Zaten dünyanın bakış bu bitkilere bakış açısı zehirli oldukları yöndedir. Şahsen ben bunların kullanılmasını hiç tavsiye etmiyorum çünkü kime kullandırdıysam sonuç bad triple bitti yani ortalaması çok kötü. 10 kişi kullanıyorsa 9′u beğenmiyor bunları.