Selamın aleyküm arkadaşlar. Işık sistemi ile ilgili sizi biraz aydınlatmak isterim. Kısacası saçma sapan, paralara satılan 1 2 milyar gibi cihazlara gerek yok 😊 bu bitki nazik olduğu kadar arsızda çocukken nasıl büyürse öyle devam eder. Alacağınız bir kaç malzeme ile zaten profosyonel bir cihaz yapmış olacaksınız. Aliexpres’den tanesi 12 liradan 50w Lik 8 tane LED söyleyin 10 güne geliyor sıkıntısız. İstanbul’da oturanlar için söylüyorum çağlayan adliyesi karşında alimunyumcular var herhangi bir tanesine gidin 1640 veya 50 cm Lik alimunyum soğutucu kestirin. Derinlik 2cm veya 3cm kilo ile satılıyor muhtemelen 45 60tl arası tutacaktır. Ve karaköyden 2 adet 220w sogutucu fan alın. Kuluçka fani olarakta sorabilirsiniz 20 liradan başlıyor kaliteli olanları 60 TL . Evet gelelim montajına biliyorsaniz ne mutlu size bilmiyorsanız malzemelerle bir bilgisayirciya uğrayıp 5 10 liraya küçüklerden termal mağcunu alıyorsunuz.(soğutucu alimunyum ile LED arasındaki mm boşlukları kapatmak ve daha iyi bir soğutma sağlamak için) ve bir elektronikçi bulup 100 liraya montaj yaptiriyosunuz takım taklavatanız varsa sizde yapabilirsiniz. Azcik yetenek yeterli bence montaj bittiğinde 50w8 adet =400w bir ürüne sahip olmuş oluyorsunuz. Fan sayısını ve alüminyum plakayı büyüterek aradaki ısınma soğutma oranını ayarlayarak LED adetinide büyütebilirsiniz. Ama bu anlattığım 400w Lik sistemi yaptım ve kullandım uzun süre sorun yaşamadım. Evet şimdi soruları alalım arkadaşlar 😊😊