Merhabalar, daha yeni katıldım buraya dünden beri bir çok yazıyı okudum gerçekten çok yararlı paylaşımlar var bunlar için öncelikle teşekkür ederim.
Çok bütçemiz olmadan sistemi tamamlamaya çalışıyoruz. Okuduğum ve dinlediğim şeylerden yararlanarak ufak çaplı bir liste çıkardım. Amacımız 1-2 saksılık düzgün kullanılabilir bir kabin ile yola devam etmek.
Yapmaya çalıştığımız liste bu şekilde;
1-Kabini bez dolaptan yapmayı düşünüyorum (Boyutları En:100, Boy:140, Derinlik:50cm Yeterli olabileceğini düşündüm Mylar ile içini güzelce kaplıcam)
2-Aydınlatma Sistemi(Bunun için philipsin 400w lık Balast-Reflektör Setini buldum grow-bloom tüm dönem için. Fiyatı 580 lira biraz pahalı geldi başlangıç için doğru bir tercih midir veya bunun için başka bir öneriniz olabilir mi ? )
3-Toprak olarak Biobizz All Mix 50 litre alıcam
4-Koku sorununu çözmek için koku giderici jel düşünüyorum fiyatı 200 lira, daha uygun veya mantıklı bir çözümünüz var ise açığım.
5-Sinbonun nem cihazını alıcam o kesinleşti
6- Fan sistemleri için fikriniz nedir. İçerinin havalandırması için bir zemine bir de kabinin ortasına fan koymayı düşünüyorum ama dışarı hava akışı için bir şey bulamadım. Fikirlerinize tekrardan açığım.
7-Gübre ve besin olayı hakkında da tavsiyeniz nelerdir arkadaşlar.
Geri kalan ufak şeyleri kesinleştirdim onlardan yana sorunum yok.
Çok soru oldu, şimdiden teşekkürler herkese iyi hasatlar 🙂